PSYCH-K® is een krachtige, eenvoudige en effectieve methode om saboterende en belemmerende overtuigingen te transformeren in positieve, ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. 


Bovendien kun je met deze methode ongewenste stress, (medisch) trauma, angsten, fobieën en allergieën tot op celniveau uit je lichaam verwijderen zodat ze geen invloed meer op je hebben.

De vicieuze cirkel

Vanaf het moment dat je wordt geboren maak je de wereld om je heen mee in pure liefde. Je oordeelt niet, je bent onvoorwaardelijk puur.Vervolgens doe je allerlei ervaringen op en neem je van alles waar.
Je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft van alles. Al deze zintuigelijke ervaringen worden vanaf het moment dat je in je moeders buik zit totdat je een jaar of 7 bent direct en zonder filter veilig opgeslagen in jouw onderbewustzijn om ervoor te zorgen dat jij kunt overleven in de wereld.

Je kunt je onderbewuste brein eigenlijk vergelijken met een megacomputer waarop al jouw ervaringen, meningen en percepties (van anderen) veilig worden opgeslagen als een soort ' geïnstalleerde programma's die zich automatisch en continu afspelen.
Je onderbewustzijn stuurt namelijk continu al jouw gedachten aan, je gevoelens, je reacties (op anderen) en gedragingen, maar ook al je lichaamsfuncties.
De neurowetenschap heeft bewezen dat ons denken en handelen hierdoor voor 95% van de tijd wordt bepaalt  door ons onderbewuste brein.

 

Wanneer je je hand als klein kindje in een brandende kaars steekt, merk je dat dit pijn doet.
Je onderbewustzijn slaat deze ervaring direct op om te overleven en trekt zijn conclusie dat deze actie gevaarlijk is.

Maar ook "als mama of papa bijvoorbeeld niet naar mijn verhalen luistert, dan ben ik het vast niet waard om door anderen gehoord te worden." 

Dit zegt niet iets over verkeerd ouderschap, maar over de betekenis die wij geven aan de ervaringen die wij opdoen.“Ik ben het niet waard om gehoord te worden” kan dus zo’n overtuiging zijn die jou op latere leeftijd gaat belemmeren.
Dan merk je dat je partners, bazen of vrienden aantrekt die jou niet serieus nemen wat je zegt, of het helemaal afblazen. 

Om echt te veranderen is samenwerking met je onderbewustzijn dus van essentieel belang.
Wanneer je echter het thema waardigheid herprogrammeert in jouw onderbewustzijn, beginnen anderen onbewust te respecteren wat je te zeggen hebt.
Door deze herprogrammering kun je vervolgens volledig voor jezelf opkomen in je huidige leven, waardoor ook de relatiedynamiek om je heen verschuift
.

 

Met het doen van een PSYCH-K® Balans zorg je ervoor dat zowel de linker- als de rechterhersenhelft wordt geactiveerd.
Een patroon die je ook ziet bij geoefende yogis. Dit zorgt ervoor dat er niet reactief wordt gereageerd vanuit oude patronen, maar dat nieuwe oplossingen mogelijk worden. Er wordt een hele-brein-staat gecreëerd.

Deze hele-brein staat zorgt er dan ook voor dat je in een staat van 'super learning' in slechts een paar minuten tijd de gewenste overtuiging herschrijft.

 

Onderstaande onderzoeken laten duidelijk zien wat de rol is van de 'Hele-Brein Staat' en wat de waarde hiervan is in de evolutie van het menselijk bewustzijn.

Published in CQ Capa Quarterly, Counseling and Psychotherapy, Association of New South Wales, August 2012

Published in NeuroConnections, Neuroscience Newsletter, Fall 2011

Published in the International Journal of Management and Business, August 2012


VOORDELEN

✓ Werk met al jouw bewustzijnsniveaus samen wat zorgt voor maximale efficiëntie voor verandering

✓ Pakt de oorzaak aan van jouw blokkades


✓ Oplossingsgericht (wat wil je in plaats hiervan?)


✓ Doorbreek gemakkelijk en snel de meest hardnekkige patronen die jou nu nog klein houden


✓ Korte trajecten


✓ De resultaten zijn blijvend en vaak al direct voelbaar


✓ PSYCH-K® werkt met veiligheidsprotocollen waardoor je altijd krijgt wat je nodig hebt


✓ Het werkt op ieder gewenst levensgebied